Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, June 13, 2017

Iftar #17 Gulai besar

 Asalamualaikum dan salam Ramadhan 18
Semuga kita semua dalam rahmat, keredhoan dan keampunanNya

 Gulai besar nama diberi. gulai daging dengan rempah ready made by my MIL, senang kerja tukang masak bila rempah dah ready cuma tambahkan sedikit ingredients dan santan... anak dan ayah dengan berselera... tukang masak pun happy sangat... tak perlukan sayur cuma kak rose potongkan timun untuk digandingkan dengan gulai ni.

 ni la rempah ready made nya... baca tak terkeluar sepatah pun, tapi ada gambar dan agak2 lah rasa tu... bila tengok tukang makan sangat berselera, maknanya ok la tu kan.. sampai sahur pun nak makan nasik jugak... hihi

 bubur candil bersagu untuk iftar semalam... buat banyak, ade rezeki jugak untuk jiran sebelah rumah.... untuk akk rose satu mangkuk kecik ni pun tak terhabis, sambung makan lepas balik terawih, dan makan nasik jugak... lepas tu naik weighing scale... nak nangesss rasanya!

 buat kaler maler tepungnya... biar cantik dimata dan sedap ditekak jugak.

nenas fresh dari kampung, nampak sangat mengujakan... tapi bila potong, tidaklah semanis mana! rasanya nak kena buat sesuatu dengan buah nenas yang ada banyak lagi berbaki ni...

3 comments:

lia ummiirfan said...

Fuiyoo. Sedapnya dessert iteww. :)

Kak Rose said...
This comment has been removed by the author.
Norlaili A Wahab said...

Gulai besar tu nampak menyelerakan sangatttt