Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, June 17, 2017

Iftar #20 Beef lasagna

 Asalamualaikum dan salam 21 Ramadhan
teruskan misi mencari lailatul Qadar

 menu berbuka petang semalam... beef lasagna, bukan kak rose buat tapi Lanai mari punya... sangat kaya dengan cheesse dan beefnya.... bli semalam lagi tapi dek dah buat chicken chop tu, maka lasagna ni pun kena bawak ke hari semalam...simpan dalam chiller dan petang semalam just reheat and the iftar menu was ready... senang keja kan.

 kak rose panaskan 2 pack out of three yang en. asben beli... sebab anak berbuka puasa kat luar, jadi tinggal kami berdua... tapi untuk kami berdua, satu pack ni pun dah kenyang sangat... sapa pulak nak abeskan another 2 packs tu kan... macam tu la bila tamak membeli!

 goreng jugak kopok lekor ni... tapi lepas balik terawih pun masih disitu, tak termakan...

buah tak de, nata de koko jelly ni sebagai pengganti... amik isinya saja dan tuangkan air masak, tak lah manis sangat jadinya.

1 comment:

lia ummiirfan said...

Lauk simple tapi menyelerakaaannn. Hehe.